4.8 / 5
24 reviews
Dunweg Uitvaartzorg
- Op Google Maps
Goed gesprek
Goed gesprek
17 augustus 2018

Nu regelen voor later

Een bekende van mij, Bart, sprak mij aan op een verjaardag. Want zo gaat dat vaak. Mijn beroep roept vragen op en bij een verjaardag ligt de drempel dan toch altijd wat lager.

“Zeg Alexander, na het overlijden van mijn vader ben ik erachter gekomen dat mijn moeder eigenlijk helemaal geen geld achter de hand heeft voor haar eigen uitvaart. We hebben ook nog nooit gesproken over hoe zij haar uitvaart zou willen. Zou jij er eens naar willen kijken? Ik heb geen idee waar en hoe ik moet beginnen…”

Goed  inzicht in de uitvaartkosten

En zo gebeurde het dat we kort daarna met z’n drietjes om de tafel zaten om de wensen van moeder uitgebreid door te nemen. Hierdoor kregen we goed inzicht in de kosten van haar uitvaart en hebben we gekeken hoe we dat financieel zouden kunnen regelen. Moeder had geen verzekering en er was geen mogelijkheid om de uitvaartkosten nu al in één keer te voldoen. Dan zou ze namelijk meteen haar financiële buffer kwijt zijn en dat gaf haar geen lekker gevoel.

Mevrouw stort nu periodiek een bedrag in het Dunweg Depositofonds. Hiermee legt zij geld apart, dat bij haar overlijden direct uitgekeerd wordt om de uitvaart mee te kunnen bekostigen. Dit was voor haar zoon Bart een hele geruststelling. Toch belde hij mij de afgelopen week…

“Alexander, we gaan begin juli vier weken kamperen in Zuid Frankrijk. Maar wat als mijn moeder hier in Nederland plots komt te overlijden?” “Nou, mócht dat gebeuren Bart, dan bel je ons op en dan regelen wij alles voor je. Op afstand kunnen we al veel zaken in gang zetten, omdat alles al is besproken en voorbereid. Je hoeft dus niet halsoverkop naar Nederland terug te komen.”

Inloopspreekuur
Elke eerste woensdag van de maand heeft Dunweg Uitvaartzorg van 9.00 – 10.00 uur een inloopspreekuur. Loop gerust binnen voor informatie over wat er komt kijken bij een uitvaart. De koffie staat klaar!

Alexander van der Pijl
Alexander van der Pijl

Terug naar overzicht

Onze contactinformatie

Postbus 189
2130 AD Hoofddorp

Onze overige vestigingen