4.9 / 5
27 reviews
Dunweg Uitvaartzorg
- Op Google Maps

Repatriëring

Repatriëren betekent terugkeren naar het vaderland bij een overlijden, ernstig ziek zijn of wanneer een persoon in het buitenland gewond is geraakt. Hier gaan we in op de terugkeer van een overledene.

Repatriëring naar Nederland

Het kan voorkomen dat men tijdens een verblijf in het buitenland komt te overlijden. Dunweg kan er dan voor zorgen dat de overledene zo spoedig mogelijk opgehaald wordt. Veelal is er een reisverzekering die het eerste gedeelte van de repatriëring (in het land van overlijden) verzorgt. Nadat alle noodzakelijke of wenselijke handelingen zijn uitgevoerd door de plaatselijke autoriteiten, kan de overledene worden overgebracht. Dit neemt enkele dagen, soms enkele weken, in beslag. Dit is afhankelijk van de omstandigheden waarin een overlijden heeft plaatsgevonden. Het kan voorkomen dat een lichaam door de politie in beslag is genomen en pas na onderzoek wordt vrijgegeven. Daarna moeten alle formaliteiten nog geregeld worden. Afhankelijk van het land waarin men is overleden, neemt dit nog enkele dagen in beslag.

Wachten op het vliegveld

Vanaf het vliegveld neemt Dunweg de regie over en kunnen wij naar uw wensen de uitvaart verder vormgeven. Wij maken hierbij pas definitieve afspraken voor een begrafenis of crematie als de overledene daadwerkelijk in Nederland is gearriveerd. Door allerlei omstandigheden kan een vlucht vertraagd of geannuleerd kunnen zijn. Het is bijzonder vervelend als u dan de rouwkaarten al verzonden heeft en de advertentie al in de krant staat. Transportkist De kist die gebruikt wordt om de overledene naar Nederland te vervoeren, voldoet veelal niet aan de wettelijke eisen. Uw uitvaartverzorger kan u hier verder over informeren en neemt u stap voor stap mee in het gehele proces. Heeft u vragen, stel ze dan gerust.

Repatriëring naar het buitenland

Het komt ook regelmatig voor dat wij een overledene naar het buitenland brengen. Dunweg verzorgt alle formaliteiten: de praktische, wettelijke en administratieve zaken omtrent de repatriëring van een overledene naar zijn/haar land van herkomst. Dunweg houdt daarbij rekening met de eventuele religie en of levensbeschouwing van de overledene.

Troost, hand in hand

Overleg  met uitvaartverzorger Tijdens een persoonlijk gesprek met een van onze uitvaartverzorgers informeren wij u over de diverse mogelijkheden en kosten van een repatriëring. E.e.a. is afhankelijk van de wensen die u heeft met betrekking tot het afscheid nemen, het houden van een uitvaartceremonie en/of het regelen van een condoleance. Na het gesprek met de uitvaartverzorger wordt u een kostenraming overhandigd. Hierin staat duidelijk omschreven wat wij voor u doen en wat het vervoer van de overledene naar het desbetreffende land kost. De voorbereiding van een repatriëring neemt ongeveer twee à drie dagen in beslag en de kosten zijn verschillend per land. Ambassade Dunweg neemt contact op met de ambassade van het land om de specifieke formaliteiten in orde te maken. Ook is het mogelijk om met de overledene mee te reizen. Er worden dan een aantal tickets op dezelfde vlucht geboekt. Kosten van repatriëring De kosten van de repatriëring van een overledene zijn vooral afhankelijk van de bestemming en de wijze van vervoer. Hieronder geven we u graag een richtprijs van een repatriëring: Europa: € 3.500 Azië: € 4.000 Afrika: € 4.200

Repatriëring per vliegtuig

Transport van overledene

Sommige landen stellen het verplicht dat de overledene wordt gebalsemd. Balsemen houdt in dat een conserverende vloeistof in het lichaam wordt gebracht. Voor het vervoer van de overledene, dient in de houten kist een zinken binnenkist geplaatst te worden. Bij vervoer per vliegtuig, zal de kist zelf ook nog eens een speciale verpakking krijgen.

Onze overige vestigingen