4.9 / 5
27 reviews
Dunweg Uitvaartzorg
- Op Google Maps

Volkswagenbusje als rouwauto

Steeds vaker kiest men ervoor, om het laatste afscheid op bijzondere wijze in te vullen. Een rouwauto is hierbij een belangrijk onderdeel. Maar niet iedereen wenst traditioneel uitvaartvervoer. Daarom hebben wij een legendarische Volkswagen bus gekocht. Dit Volkswagenbusje is omgebouwd tot rouwauto.

Er is steeds meer mogelijk op het gebied van rouwvervoer. In het verleden was een rouwauto meestal zwart of grijs, maar tegenwoordig zien we ook steeds meer andere kleuren rouwauto’s. Verder zien we ook uitvaartbussen, rouwkoetsen, rouwfietsen en rouwmotoren steeds populairder worden.

Busje der bussen

In 2020 is het Volkswagenbusje door Dunweg naar Nederland gehaald. Deze bus is het busje der busjes. Deze iconische Volkswagen bus is wereldberoemd en zeer geliefd onder verzamelaars, nostalgische kampeerders en surfers. De bus komt oorspronkelijk uit Brazilië en dateert uit 1973. De bus is hier volledig opgeknapt en voorzien van een speciaal ingerichte vloer voor het veilig vervoeren van de overledene.

Kist met bloemen in het Volkswagenbusje - bijzonder rouwvervoer

Het busje huren?

Het Volkswagenbusje kan voor elke uitvaart in de regio worden ingezet. U kunt direct contact met ons opnemen voor het reserveren van de bus of uw uitvaartverzorger hiernaar vragen.

De bus is bijna 50 jaar oud en dit vraagt extra aandacht van de chauffeur. Daarom is deze rouwauto mét Dunweg chauffeur te huur, zodat alles probleemloos verloopt. Lange afstanden rijden is niet wenselijk. Onder meer omdat de max. snelheid 80 km/uur bedraagt.

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie ontvangen? Laat het ons weten.

Onze overige vestigingen