• Overige vestigingen
  • Könst & Dunweg logo
  • Spierings & Dunweg logo
  • Van der Putten & Dunweg logo
15 oktober 2019

Your Mum and Dad

Familiegeheimen. Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Eén ding hebben ze gemeen: er mag niet over gesproken worden. Liever niet. Maar in Your Mum and Dad, doet documentairemaker Klaartje Quirijns dat wél.

Kwetsbaarheid

Zo’n twintig jaar geleden volgde Klaartje Quirijns haar goede vriend Michael Moskowitz tijdens zijn therapiesessies bij psychoanalist Kirkland Vaughans. Na in 2012 zelf in haar kwetsbaarheid getroffen te zijn door een diagnose in haar borst, besloot zij de camera ook op zichzelf te richten. In Your Mum and Dad stelt zij haar ouders de vragen die niet eerder gesteld werden.

Verzwegen verdrinkingsdood
Als achtjarig meisje ontdekte Quirijns dat haar ouders al eerder een dochter hadden. Het meisje, haar zus, bleek in bijzijn van vader onder het ijs te zijn verdronken. Het is pas met deze film, dat de moeder van Quirijns hoorde, hoe vader zijn dochter die dag niet meer heeft kunnen redden. Over zijn grote verdriet had zij niet eerder gehoord. Er werd immers nooit over gesproken.

Familierelaties

Wat voor invloed hebben familierelaties op ons leven? Hoe gaan wij om met het heden, waar ook het verleden een rol speelt?

“They fuck you up, your mum and dad.
They may not mean to, but they do.”
– Philip Larkin –

Nu in de filmtheaters: Your Mum and Dad

Terug naar overzicht

Onze overige vestigingen