• Overige vestigingen
  • Könst & Dunweg logo
  • Spierings & Dunweg logo
  • Van der Putten & Dunweg logo
Nieuw concept drive-in uitvaart
Nieuw concept drive-in uitvaart
17 april 2020

Nieuw concept drive-in uitvaart

Haarlemmermeer – Onder strikte voorwaarden mogen er nu slechts 30 personen aan een uitvaartdienst deelnemen. Vanaf het moment dat de RIVM-richtlijnen, als voorbereiding op de ‘1.5 meter-samenleving’, worden versoepeld, biedt Dunweg Uitvaartzorg haar cliënten in de Amsterdam metropool regio een uniek nieuw drive-in uitvaartproduct aan.

Het nieuwe normaal in coronatijd

Zodra er zich een corona overgangsfase aandient staat uitvaartondernemer Alexander van der Pijl klaar om op een 100% veilige wijze, voor minimaal het dubbele aantal gasten, uitvaart- of herdenkingsdiensten te organiseren. Met het nieuwe concept biedt hij, naast het momenteel toegestane aantal van 30 gasten, aan nog eens 48 extra gasten de gelegenheid om in dezelfde ruimte vanuit hun eigen auto een uitvaartdienst te volgen (zie ook video onderaan deze pagina).

In aanloop op ‘het nieuwe normaal’ zullen de tijdelijke uitvaartlocaties al wel worden geopend voor kleinere uitvaarten. Op korte termijn zullen er vooralsnog ook drive-in uitvaartlocaties in respectievelijk Utrecht en Den Haag worden geopend.

Optimale beleving
De stijlvolle wit ingerichte uitvaartruimtes worden standaard voorzien van een centraal podium en 30 comfortabele stoelen. Zodra de situatie dat toelaat zullen de ruimtes achter stoelen worden aangevuld met personenauto’s. Uiterlijk 30 minuten voor aanvang van een dienst, zullen bestuurders dan in hun auto’s op nauwgezette wijze naar hun parkeerplekken worden begeleid. De auto’s worden in verschillende rijen op 2 meter afstand van elkaar opgesteld. Wij verwachten vooralsnog dat er twee inzittenden per auto zullen worden toegestaan.

In elke locatie zal op het podium een baar voor de kist worden opgesteld. Daarnaast is er voldoende ruimte beschikbaar voor bloemen, eventuele sprekers, artiesten en een katheder. De locaties en podia zijn overal rolstoeltoegankelijk.

Ten behoeve van een optimale beleving voor de gasten wordt de aula voorzien van twee grote projectieschermen en verschillende ledschermen. Bovendien worden er overal professionele livestream voorzieningen aangebracht, om ook de onoverkomelijke ‘thuisblijvers’ zo optimaal mogelijk bij een uitvaartdienst te kunnen betrekken.

Drive-in Uitvaart het 'nieuwe normaal'?

Alle uitvaarten worden onder de grootst mogelijke zorg en in nauwe samenspraak met de deelnemende uitvaartondernemers voorbereid en uitgevoerd. Hiervoor worden momenteel handleidingen en (veiligheid)procedures opgesteld en specifieke afspraken gemaakt t.b.v. mogelijke cateringvoorzieningen, noodzakelijk toiletbezoek, condoleance, traffic control, ontruimings- en/of calamiteitenmanagement.

Aansluitend aan de uitvaartdienst worden de overledenen in besloten kring gecremeerd of begraven.

Samenwerking
In nauwe samenwerking met evenementenspecialist Eventerim|Special Projects en concept ontwikkelaar & audiovisueel specialist van Rossum Facilities is Dunweg Uitvaartzorg, met haar vier vestigingen in Hoofddorp en omgeving, de eerste uitvaartorganisatie in Noord-Holland die haar cliënten drive-in uitvaarten gaat aanbieden.

“Wegens de door het RIVM opgelegde strenge richtlijnen kunnen wij de laatste weken slechts kleine aantallen gasten toegang verlenen tot onze aula’s. Niet iedereen krijgt zodoende de kans om de familie van de overledene te ondersteunen en hem of haar een laatste eer te bewijzen. Dat levert regelmatig verdrietige taferelen op.
Met het nieuwe drive-in concept kunnen wij straks al heel snel, direct in lijn met de officiële regels, meer mensen gelijktijdig gelegenheid bieden om op een respectvolle en memorabele wijze afscheid van hun dierbare te komen nemen. Daar ben ik ontzettend blij mee. Door gebruik te maken van een tijdelijke extra uitvaartlocatie, lopen wij de komende tijd bovendien minder risico dat onze eigen vaste locaties mogelijk onder een te hoge capaciteitsdruk komen te staan. Samen met de initiatiefnemers hebben wij het concept tot in de kleinste details uitgedacht en uitgewerkt. Het is wat dat betreft niet heel veel anders dan anders, wij laten nooit íets aan het toeval over.” Aldus Alexander van der Pijl.

De drive-in uitvaarten zijn schaalbaar. De locaties zijn in nauwe samenspraak ook voor andere uitvaartorganisaties beschikbaar.

Afscheid op Afstand

Terug naar overzicht

Onze overige vestigingen