Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop
Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop
22 september 2020

Mensen van voorbij

GEANNULEERD / bijeenkomst wordt verplaatst naar 2021

 

Op dinsdag 27 oktober houdt Könst & Dunweg een bijeenkomst met Evert van der Veen in Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop. Tijdens deze avond staan we stil bij het levenseinde en eindigheid. Naast de dood zijn er andere vormen van verlies die ons kunnen treffen. Hoe een verlies in ons leven uitwerkt, is altijd weer ánders, vooral omdat mensen niet op gelijke wijze reageren.

Mensen mogen op hun eigen manier rouwen maar geven wij elkaar daarin voldoende ruimte en kunnen wij elkaar begrijpen in die ingrijpende levensfase? Is er altijd sprake van een rouwproces? Pasklare troostantwoorden zijn er niet: het gaat om onze omgang met mensen en hún beleving.

Lezing Evert van der Veen voor Könst & Dunweg Uitvaartzorg

Evert van der Veen
Evert begon zijn loopbaan in het onderwijs. Hij kan op duidelijke wijze verhalen vertellen en maakt daarin menselijk en gevoelig contact met zijn gehoor. Vervolgens studeerde hij theologie en sindsdien wordt hij geboeid door mensen met hun levensverhaal in hun bijzondere levenssituatie.

Vanuit een jonge, persoonlijke ervaring hebben afscheid en verlies altijd zijn bijzondere aandacht ontvangen en leest hij veel literatuur over dit onderwerp. Zo bleek al vroeg zijn talent als uitvaartspreker, ook en juist in moeilijke familiesituaties en bij tragische gebeurtenissen. Mensen die hij niet heeft gekend, weet hij herkenbaar en sfeervol te schetsen.

 

Terug naar overzicht

Onze contactinformatie

Postbus 189
2130 AD Hoofddorp

Onze overige vestigingen