4.8 / 5
20 reviews
Dunweg Uitvaartzorg
- Op Google Maps
Muziek draaiorgel
Muziek draaiorgel
24 mei 2022

Dunweg draait nog steeds door

Inmiddels draait Dunweg al maanden door met de draaiorgelconcerten bij zorginstellingen. Het is van beide kanten zelfs zó goed bevallen, dat we al snel onze eigen draaiorgels hebben aangeschaft. Eén klein handorgel waarmee we makkelijk binnen kunnen draaien en een groot exemplaar voor buiten. Bij slecht en koud weer en vooral voor de bewoners van de zorginstellingen die niet in staat zijn om makkelijk buiten te zitten, komt het kleine orgel goed van pas.

         

Wanneer Dunweg komt draaien, hoort daar natuurlijk ook altijd wat lekkers bij. De zorginstellingen zorgen voor thee en koffie en onze medewerkers delen op de maat van de muziek een lekkere koek uit. Leven in de brouwerij, lachende gezichten, herinneringen aan vroeger en er wordt zelfs gedanst – rechtop of zittend in een (rol)stoel.

Video

Muziek van toen, geproduceerd door zo’n nostalgisch instrument. Het doet wat met de mensen.
Laatst kwam er vanuit het niets een meneer aangesneld. Hij liep linea recta naar het grote draaiorgel. Naar de achterkant welteverstaan. Want wat bleek, de beste heer was orgelman geweest! Soepeltjes nam hij de regie over van Dunweg directeur/orgelman Alexander van der Pijl en klonken de vrolijke noten door de straten.

En wat te denken van die meneer die niet in de zorginstelling woonde, maar een enthousiaste buurtbewoner was. De man kwam met iets kleurigs aangelopen. Het bleek een miniatuurorgel te zijn dat hij zelf in elkaar gezet  had. Wat was hij er trots op om het aan ons te kunnen laten zien.

Meneer met zelfgebouwd miniatuur orgel

Terug naar overzicht

Onze contactinformatie

Postbus 189
2130 AD Hoofddorp

Onze overige vestigingen