4.8 / 5
24 reviews
Dunweg Uitvaartzorg
- Op Google Maps
07 april 2017

Jouw getal?

In mijn vorige column heb ik geschreven over laatste woorden. Maar ben jij je er eigenlijk van bewust dat we ook veel hebben met cijfers en getallen? Aan elk mens is een getal gekoppeld. Niet één getal, maar meerdere. En vaak ook in verschillende combinaties. 

Wat bedoel je nu eigenlijk? Hoor ik je denken.
Denk eens aan een telefoonnummer. Zodra je iemand belt, brengt deze getallencombinatie jouw foto of contact in het scherm van een ander. Je wordt dus door dit nummer met elkaar verbonden.
Zo is er ook een bankrekeningnummer, dat we vaak een leven lang gebruiken; mijn bankrekeningnummer is al meer dan 40 jaar oud. En wat te denken van je burgerservicenummer? Je huisnummer? Je postcode? Allemaal combinaties van cijfers en getallen die iets over jou zeggen. Ook een kenteken van een auto. Wist je dat je in België een persoonlijk kenteken hebt? Die gaat dus met je mee als je weer een nieuwe wagen koopt.

Je allereerste nummer of getallenreeks ontstond bij je geboorte: je geboortedatum. In mijn geval was het niet alleen mijn geboortedatum, maar ook die van mijn tweelingbroer. Getallen worden op die manier data die je hele leven bij je horen.

We kennen ook allemaal wel getallen en cijferreeksen, die bij een bepaalde gebeurtenis horen. Als je zo’n combinatie leest, dan weet je direct waar het over gaat. Denk bijvoorbeeld aan 9-11 of 21-7-1969. De eerste reeks kent iedereen, de aanslagen in New York. De tweede is de datum van de eerste man op de maan. Sinds vorig jaar zal ook 25-12-2016 een datum zijn om even bij stil te staan. Niet vanwege het kerstfeest, maar vanwege het overlijden van George Michael op deze eerste kerstdag.

Er is ook een getallencombinatie die de datum van je overlijden weergeeft. Een datum die wij gelukkig niet van tevoren weten…

Dit maakt meteen ook duidelijk dat naast de datum van je geboorte, er ook een getallencombinatie is, die de datum van je overlijden weergeeft. Een datum die wij gelukkig niet van tevoren weten. Het is de getallenreeks die anderen zich zullen blijven herinneren na ons overlijden.

Er zijn ook getallen die je zelf verzint, een geluksgetal bijvoorbeeld. Of getallenreeksen, codes, die toegang geven tot belangrijke documenten, bestanden en/of foto’s op een computer, tablet of smartphone. Maar stel je nu eens voor dat je deze informatie met niemand hebt gedeeld en je komt te overlijden? Hoe komen je nabestaanden dan bij al die belangrijke, soms noodzakelijke, informatie?

Dunweg werkt nauw samen met een bedrijf, dat beschikt over geavanceerde apparatuur en deskundige technici. Zij kunnen zich toegang verschaffen tot deze belangrijke persoonlijke data. Zo kunnen nabestaanden toch beschikken over al die dierbare, persoonlijke zaken die met jou te maken hadden. Met jouw getal.

 

Bron: INTO Business – Haarlemmermeer

Het magazine INTO Business Haarlemmermeer heeft als doel om plaatselijke ondernemers dichter bij elkaar te brengen en ze te laten inzien, dat goed zaken doen gewoon in eigen buurt kan. Een van die ondernemers ‘uit eigen buurt’ is Alexander van der Pijl, directeur van Dunweg Uitvaartzorg in Hoofddorp. Sinds de herfst van 2016 is de column van dhr. Van der Pijl een jaar lang elk kwartaal te lezen in INTO Business.

Terug naar overzicht

Onze contactinformatie

Postbus 189
2130 AD Hoofddorp

Onze overige vestigingen