4.8 / 5
24 reviews
Dunweg Uitvaartzorg
- Op Google Maps
05 juni 2018

“Wij doen afstand van alles!”

Een man bleek al een aantal dagen overleden te zijn, toen hij werd gevonden. De buren hadden aangegeven dat de gordijnen al een week gesloten waren en hadden uiteindelijk de politie gebeld. Deze verzocht ons, Dunweg, de overledene op te halen.

Het duurde nog een aantal dagen voordat de nabestaanden contact met ons opnamen: “Luister goed, meneer van der Pijl. Mijn vader had al jaren geen contact meer met mij en mijn broer en zus. Daarnaast heeft hij veel schulden, dus wij doen overal afstand van. U zoekt het maar uit!”
Dat was een pittige uitspraak. Wellicht veroorzaakt door jarenlange teleurstelling en verdriet.

“Ik begrijp uw standpunt meneer, maar mag ik u op het volgende wijzen? U kunt afstand doen van een erfenis, maar op grond van de wet bent u verplicht de uitvaartkosten van uw vader te betalen.”
Het werd stil aan de andere kant van de lijn.

De wet bepaalt dat waar ouders verplicht zijn hun kinderen te verzorgen, kinderen ook een plicht hebben naar hun ouders. “Regel dan maar een uitvaart via de gemeente”, riep de zoon mij toe. “Dat zou kunnen,” gaf ik aan, maar realiseert u zich dat de gemeente deze kosten dan op u zal verhalen? De gemeente is namelijk ook op de hoogte van deze wet.”
En zo kwam het dat ik met drie kinderen, die toch de uitvaart van hun vader gingen verzorgen, om tafel zat. “Het moet wel zo goedkoop en eenvoudig mogelijk.” “Dat kan”, gaf ik aan. “Wij kunnen voor ieder budget een uitvaart verzorgen. U bepaalt, u bent de opdrachtgever.”

Hoe is uw situatie?
Het is prettig als u weet wat de wensen van uw ouders zijn en of er iets geregeld is om de uitvaart te bekostigen. Benader ons vandaag nog voor een vrijblijvende afspraak, wij zijn u graag van dienst:
023 – 563 35 44 of per e-mail.

Alexander van der Pijl
Alexander van der Pijl

Terug naar overzicht

Onze contactinformatie

Postbus 189
2130 AD Hoofddorp

Onze overige vestigingen