4.8 / 5
22 reviews
Dunweg Uitvaartzorg
- Op Google Maps
Porselein uit China op Marktplaats?

Vaas op Marktplaats

Lang voor ik bij een uitvaartonderneming kwam te werken, was ik al zeer actief als Marktplaats handelaar. Hiervoor struin ik graag kringloopwinkels en vlooienmarkten voor af. In principe koop ik alles waarvan ik denk dat ik het met winst kan verkopen, maar mijn specialiteit is Chinees en Japans antiek.

Zo kocht ik jaren geleden voor een leuk prijsje een enorme Chinese vaas van ongeveer 1 meter hoog. Erg mooi. Het duurde dan ook niet lang, voordat ik er via Marktplaats een koper voor had en een afspraak met hem maakte. De man zei dat hij met zijn moeder langs zou komen, omdat de vaas voor haar was. Wat een aardige zoon, dacht ik nog...

Een vaas voor moeders

Een paar dagen later kwam hij langs en stond hij toch alleen voor mijn deur. “Goh, waar is je moeder?” vroeg ik verbaasd. Hij haalde een plastic bakje tevoorschijn en zei: “Hier is ze.” Ik was een beetje in de war, maar liet hem toch de vaas zien. Voordat ik er erg in had maakte hij het plastic bakje open en strooide dit leeg in de vaas. Ik raakte hiervan nog verwarder en rekende snel met hem af zodat hij weer weg kon.

Met de enorme vaas in zijn armen liep de man de voortuin uit, maar struikelde over het laatste afstapje. De vaas vloog door de lucht en kwam met een harde klap midden op straat terecht, terwijl de koper keihard “Mama!!!” schreeuwde. Toevallig stonden er ook een aantal buren buiten, die net als ik met open mond naar het schouwspel stonden te kijken. Mijn man stond in de deuropening en ik ben snel langs hem heen naar binnen gevlucht, terwijl ik mompelde dat hij even een stoffer en blik moest gaan pakken om de man te helpen. Ik wist zelf even niet of ik nu moest lachen of huilen in deze situatie.

Stoep schoonspuiten

Mijn man heeft de scherven van de vaas opgeveegd, zo ook de as die nog te redden was. Daarna heeft hij met de tuinslang de witte waas van de weg afgespoten. Tot op de dag van vandaag, weet ik niet of ik gigantisch in de maling ben genomen of dat zich echt een klein drama voor mijn ogen heeft afgespeeld.

Ingrid Brunemann
Ingrid Brunemann

Onze overige vestigingen