4.8 / 5
22 reviews
Dunweg Uitvaartzorg
- Op Google Maps

Uitvaartbus met pech onderweg

Marco was ernstig ziek en maakte nog een rondreis door Spanje toen hij kwam te overlijden. Samen met zijn vriendin Sophie en zus Marion regelde ik de uitvaart. Het moest informeel worden. Een dienst in een strandtent met allemaal Spaanse hapjes, tapas. We huurden voor een hele middag een strandtent en als vervoer voor Marco een uitvaartbus. Marco sleutelde zelf altijd veel aan allerlei bussen en het idee om samen met haar grote liefde nog één keer in een bus te zitten, sprak Sophie enorm aan.

Uitvaartbus

De dag van de uitvaart zouden we elkaar treffen bij de strandtent. De uitvaartbus zou Marco brengen en Sophie en ik kwamen ieder op eigen gelegenheid. Opeens kreeg ik onderweg een telefoontje: de uitvaartbus met Marco aan boord was gestrand met pech! De bus kon niet verder. Snel regelden we een traditionele zwarte rouwauto, die Marco nog op tijd naar de strandtent kon brengen. Met lood in de schoenen belde ik Sophie: “Ik heb niet zo'n goed bericht. De uitvaartbus is kapot.” In plaats van teleurstelling, klonk een harde lach. “Die busjes van Marco gingen altijd kapot. Dit kan geen toeval zijn!” riep Sophie. Op zoek naar een oplossing, bleek dat de eigenaar van de strandtent naast zijn zaak een grote zwarte pick-up had staan. Nadat ik de situatie uitgelegd had, mochten wij de auto lenen. Ik stelde Sophie twee mogelijkheden voor: een zwarte rouwauto of een oude zwarte pick-up. Het werd natuurlijk die laatste optie.

Na de uitvaartplechtigheid werd Marco door zijn vrienden naar de pick-up op het strand gedragen. Zij namen plaats naast de kist en ook Sophie stapte in. Met de anderen achter ons aan, reden we vervolgens via het strand naar de begraafplaats. Eenmaal terug in de strandtent met de borrel en de tapas, kwamen veel vrienden van Marco naar mij toe: “Wauw, wat top geregeld, is die pick-up van jullie?” Alleen Sophie en ik wisten het antwoord… Alexander van der Pijl  

Onze overige vestigingen