4.8 / 5
22 reviews
Dunweg Uitvaartzorg
- Op Google Maps

Snelle stoet

Josefien (58) was een milieubewuste dame, die gek was op allerlei techniek. Zij had vaak de nieuwste gadgets. De beste laptop, de nieuwste smartphone, noem maar op. Als je problemen had met je computer of telefoon, dan kon je het beste even contact opnemen met Josefien. Zij kwam er altijd wel uit. Zij had een zeer goede functie bij een groot mediabedrijf en zorgde ervoor dat ze met haar collega’s altijd haar tijd vooruit was.

(foto ter illustratie)

Josefien was al een paar jaar ziek en zij had haar uitvaart al ruim van tevoren gepland. Ze had een plekje uitgekozen op Natuurbegraafplaats Geestmerloo in Koedijk en een mooie rouwdoek had ze ook al gevonden.

De rouwstoet moest wel een stuk rijden. Josefien woonde met haar gezin in Leiden en dat is toch best een afstand naar de begraafplaats. Maar dat was ‘t allemaal waard, had Josefien gezegd: “Een unieke plek, daar mag je best een stuk voor reizen.” Zelf reed Josefien maar al te graag auto. De rouwauto moest een Tesla zijn. Duurzaam en snel, had ze gezegd. Zelf heb ik er ook een.

Op de dag van de uitvaart deed George, de zoon van Josefien, een bijzonder verzoek. “Mama was trots op haar Tesla en reed bij het stoplicht altijd iedereen eruit. Luid lachend trok ze op en genoot van de snelheid. Zou je wellicht met de rouwtesla bij de stoplichten ook zo snel mogelijk willen optrekken?” En ja, wat moet je dan, als je zo’n verzoek krijgt…?

We waren ruim op tijd op de begraafplaats.

Alexander van der Pijl
Alexander van der Pijl

Onze overige vestigingen