4.8 / 5
24 reviews
Dunweg Uitvaartzorg
- Op Google Maps

Poppenhuis als bijzondere rouwkaart

Een rouwkaart is een schriftelijk bericht van het overlijden van een dierbare aan familie en bekenden. Over het algemeen wordt een rouwkaart gestuurd naar familie, vrienden, buren, collega’s en zakenrelaties. Maar een overlijdenskaart is ook belangrijk voor de overledene zelf. Een rouwkaart is ook zijn of haar laatste afscheidskaart.


Poppenhuis was haar lust en leven

Onlangs hebben wij een bijzondere rouwbrief gemaakt, een poppenhuis. De familie gaf aan dat de overledene altijd poppenhuizen maakte en dat dit haar lust en leven was. Wat is er dan mooier om dit naar voren te laten komen in de rouwkaart.

Het idee was om een kaart te ontwerpen met aan de buitenzijde een weergave van het poppenhuis. De deur van het huis zou dan geopend moeten worden, zodat het interieur van het poppenhuis aan de binnenkant van de kaart te zien zou zijn.

In overleg met Drukkerij Flora in Lisse is dit idee verder uitgewerkt. Uiteindelijk is de poppenhuisrouwkaart nog verder uitgewerkt, waarbij de voordeur en het dak uitgesneden werden. Hierdoor is de kaart aan drie zijden te openen.

Onze medewerkers informeren u graag over de vele mogelijkheden voor het maken van een persoonlijke rouwkaart. De uitvaartverzorger helpt u om deze zo snel mogelijk na het overlijden van uw dierbare te versturen.

Meer informatie over rouwkaarten vindt u hier.

Onze overige vestigingen