4.8 / 5
26 reviews
Dunweg Uitvaartzorg
- Op Google Maps

Oud of Nieuw?

Als wij een uitvaart verzorgen dan is er niet alleen een belangrijke taak weggelegd voor de uitvaartleider, maar voor alle collega’s die bij de uitvaart betrokken zijn. Vooraf doen wij een briefing met de collega’s, die een rol hebben bij de begrafenis of crematie. We delen vaak een stukje achtergrondinformatie, zodat zij zich kunnen inleven in de situatie. Er is een groot verschil in beleving of wij een ouder iemand begraven of een jong persoon. Ook de omstandigheden doen er toe. Bijvoorbeeld gevoeligheden in de familie of emoties die hoog kunnen oplopen.

Daarnaast nemen we de details van de uitvoering door. Hoeveel mensen worden er verwacht? Welke muziek wordt er gespeeld? Is er een fotograaf aanwezig? Draagt de familie de kist zelf of doen wij dat? Welke route wordt er gereden en nemen wij de Volkswagen T1 of de traditionele zwarte rouwauto?

Ook beantwoorden onze collega’s allerlei vragen van de familie of van de gasten. Zo was onze rouwautochauffeur aanwezig om de rouwauto te rijden. Hij stond te wachten bij het woonhuis van de familie en was op de hoogte van de route naar het crematorium.

Er kwam een kleinzoon naar hem toe met de vraag of oma voor de crematie nog uit de kist werd gehaald. Mijn collega vertelde de jongen dat oma in de kist zou worden gecremeerd.

Zijn reactie: "Maar dat is toch zonde, de kist is net nieuw!"

Alexander van der Pijl

Alexander van der Pijl

Onze overige vestigingen