4.8 / 5
22 reviews
Dunweg Uitvaartzorg
- Op Google Maps

Op de fiets door het Vondelpark

Connie (57) en Valerie (37) melden het overlijden van Jan (63). Jan was na een jarenlange ziekte in het bijzijn van zijn geliefden overleden. Nu moest de uitvaart geregeld worden. Ze wilden graag een begrafenis op Zorgvlied, want daar lagen ook de ouders van Jan begraven.

De plechtigheid moest plaatsvinden in zijn eigen huis, maar het huis van Jan bevond zich op de 5e etage in het hartje van de Jordaan! Ik vroeg waarom ze juist in zijn appartement een herdenking wilden. De ruimte was immers erg klein en de kist met Jan zou door het smalle trappenhuis getild moeten worden.

“We kunnen ook een bijeenkomst houden in de aula van de begraafplaats” zei ik. “Nee hoor, die vinden wij zo lelijk en kil!” reageerden de dames. Hierop stelde ik de Vondelkerk voor, die lag vlakbij ons uitvaartcentrum Spierings & Dunweg aan het Vondelpark. “Dat is een goed idee, daar ben ik eerder geweest!” riep Connie. “Maar… hoe komen we daar dan makkelijk? We fietsen altijd door Amsterdam en hebben geen eigen auto.” “Nou,” antwoordde ik, “dan nemen we toch een bakfiets!”

Met Uitvaartkist En Fiets Door Vondelpark

Ik huurde in de stad een bakfiets, bestemd voor verhuizingen, en zo gebeurde het. Samen fietsten wij met Jan in de kist naar de Vondelkerk. Na een persoonlijk afscheid  en een hapje en een drankje in de kerk, reden wij met een grote stoet  fietsers naar Zorgvlied.

Na de begrafenis fietsten we naar het Kalfje voor een broodje bal. Dat at Jan namelijk altijd als hij daar op het terras zat. Tijdens het ritje door de stad klapte de band nog van een van de gehuurde fietsen. Wat heeft iedereen gelachen, ondanks het verdriet om Jan.

Uiteindelijk fietste ik met de bakfiets terug naar ons uitvaartcentrum.
Wat was dat een bijzondere uitvaart…

Naamsverandering
Spierings & Dunweg Uitvaartzorg gaat vanaf 1 februari 2021 verder onder de naam Dunweg Uitvaartzorg.

Alexander van der Pijl
Alexander van der Pijl, directeur Dunweg

Onze overige vestigingen