4.9 / 5
27 reviews
Dunweg Uitvaartzorg
- Op Google Maps

Nachtlampje

Dacht je dat de sterren iedere nacht vanzelf gaan branden?

Zeker niet! Daar wordt hard aan gewerkt door Stilla de Sterrenmaker.

Boven op een hoge berg heeft zij haar werkplaats. Zij bewaakt de sterren. Poetst ze tot ze glanzend glimmen. Geeft nieuwe sterren een warm welkom en bezorgt ze een mooi plekje aan de donkere hemel.

Niemand wordt vergeten. Niemand?

Zie je dat lege plekje in de sterrenlucht? Daar past precies nog één ster. Een heel mooie.

Maar dat probeert Stilla te vergeten...

Een ontroerend verhaal over vast willen houden en loslaten.

De uit Hoofddorp afkomstige auteur Eva Mesman vertelt:

"In 2005 studeerde ik af als zelfstandig theatermaker. Sindsdien heb ik vanuit mijn theatergroep Theatra verhalen verteld. Soms aan volwassenen, maar veel vaker aan mijn favoriete soort mens: kinderen. Op scholen, festivals en in het theater.

Eigenzinnige verhalen die met weinig of geen tekst tot de verbeelding spreken. Daarbij ga ik zware thema's, ook bij jonge kinderen, niet uit de weg. Door de humoristische en liefdevolle verpakking zijn mijn verhalen altijd lichthartig.

Tot nu toe verschenen mijn verhalen altijd in de vorm van een theatervoorstelling. Samen een mooi moment beleven in dezelfde ruimte. Een moment dat het publiek hopelijk nog lang bij blijft.

Maar het is slechts een moment, een herinnering. Ik kreeg steeds meer de behoefte om mijn verhalen in boekvorm uit te geven. Zodat de jonge lezers en hun (groot)ouders het keer op keer kunnen beleven en opnieuw ontdekken.

En zo'n verhaal in boekvorm is er nu: mijn eerste prentenboek 'Nachtlampje'! Een liefdevol verhaal over herinneringen en afscheid nemen. En over de dood. Zwaar thema? Zeker. Kan dat wel voor kinderen? Ja hoor. 

Want ook kinderen hebben te maken met verlies. Bij mijn voorstellingen heb ik ervaren dat kinderen hier juist graag over praten.

Ik hoop dat mijn boek een ingang mag zijn om hierover samen te praten. En dat het hoop en troost mag bieden. Het boek heeft niet voor niets een heerlijk zachte knuffelcover. ;-)"

Het boek is te koop bij de boekhandel (lokaal en online) en via de website www.evamesman.nl.

Er is ook een mooie boektrailer op YouTube te vinden.

Onze overige vestigingen