4.8 / 5
26 reviews
Dunweg Uitvaartzorg
- Op Google Maps
Ford overbrengauto bij uitvaartcentrum Dunweg in Hoofddorp

Met Zorg

Waarschijnlijk weet u al dat Dunweg 24 uur per dag, 7 dagen in de week beschikbaar is. Wat niet veel mensen zich realiseren, is dat wij ook in de avond en nacht naar nabestaanden komen om de eerste zorg te verlenen aan de overledene. Ons Zorgteam komt altijd met twee personen, meestal een dame en een heer. Hier hebben wij bewust voor gekozen, omdat men dan kan kiezen of men liever met een dame of met een heer communiceert.

De auto’s die wij gebruiken om de overledene mee over te brengen, zijn speciaal op maat gemaakt. Alles is zo verbouwd, dat je eenvoudig met een brancard de overledene in de auto kunt leggen. Daarnaast zijn de ramen afgedekt met donkere stof, voorzien van verlichting, wat het geheel een chique uitstraling geeft. Wanneer de zorgmedewerkers dan in het donker wegrijden, ziet dat er heel bijzonder uit. Toch komt het weleens voor dat een nabestaande de verlichting niet prettig vindt. In dat geval kan het ook uit gelaten worden.

Zorgmedewerker sluit achterklep Ford overbrengauto

Als nabestaanden met ons meelopen om hun dierbare naar de auto te brengen, mogen zij meehelpen. Als laatste mogen zij de achterklep van de auto sluiten. Daarmee sluiten zij symbolisch een gedeelte van hun leven met hun dierbare af.

Op dit moment worden twee nieuwe overbrengauto’s omgebouwd en voorzien van de nieuwste apparatuur. Zo wordt de achterklep voorzien van een elektrische sluiting, waardoor de klep zachtjes gesloten kan worden in plaats van met een ferme klap (wat soms als te confronterend ervaren wordt). Hiermee is Dunweg het eerste bedrijf dat een dergelijke oplossing voor haar Ford voertuigen krijgt. Heel uniek. Zoals ook het afscheid van uw dierbare dat is.

Alexander van der Pijl
Alexander van der Pijl, directeur Dunweg

Betekenis van de vlaggetjes

Onze overige vestigingen