4.8 / 5
26 reviews
Dunweg Uitvaartzorg
- Op Google Maps

LEGO uitvaart

Door de ogen van een uitvaartleider... Een jongen in zijn tienerjaren, is onlangs heengegaan. Deze inspirerende, positief denkende jongen bleek een groot fan van LEGO te zijn geweest. In zijn - weliswaar te korte - aanwezigheid op onze planeet, is LEGO een kleurige op elkaar gestapelde draad in zijn leven geweest. Wij kunnen het ons alleen maar voorstellen hoe hij zijn eigen onbezorgde wereld hiermee kon creëren, zeker in het laatste hoofdstuk van zijn gekleurde boek.

LEGO

Om deze moedige jongen nog één keer ‘terug te geven’ aan zijn familie, vrienden, klasgenoten, leraren en een ieder die hem dierbaar was, hebben de moeder en opa in nauwe samenwerking met uitvaartverzorger Riemond Schripsema ervoor gezorgd dat LEGO ook op de dag van de uitvaart aanwezig was. En er was meer kleur… De jongen werd vanuit huis naar Crematorium Duin- en Bollenstreek gebracht in een stoere Volkswagen rouwbus, met aan de imperiaal vele gekleurde ballonnen. Ze wapperden in de wind en even kreeg je het gevoel van de film ‘Up’. Alsof de Volkswagen bus zo naar de hemel zou kunnen stijgen.

Uitvaartverzorger Riemond gaat het uitvaartbusje voor door een haag van ballonnen

En daar bleef het niet bij. Op het terrein van het crematorium, van de poort tot aan de ingang, stonden al zijn dierbaren met dezelfde ballonnen in de hand om hem te ontvangen. Om hem te omarmen. De Volkswagen bus reed stapvoets en licht brommend door een haag van ontroerde mensen.

Volkswagen uitvaartbus

Voor de aanvang van de dienst, riep uitvaartleider Riemond iedereen bij elkaar om letterlijk en figuurlijk om de jongen heen te gaan staan. Om elkaar - en vooral hem - inderdaad te omarmen. En de ballonnen, waaronder vier extra grote exemplaren met LEGO afbeeldingen, werden losgelaten… Ze vlogen in een oorverdovende stilte naar boven.

Gekleurde ballonnen bij de LEGO uitvaart

In de aula en rondom de kist stonden diverse grote LEGO poppen. Zij waren door LEGO Nederland voor deze bijzondere dag ter beschikking gesteld. Extra in dit decor, waren ook nu de ballonnen. In XL versie gaven zij de dienst in kleur kracht. Na een prachtig en persoonlijk woord van de directeur van de school, kregen de klasgenoten en tevens vrienden van de jongen, de gelegenheid om ‘hun’ LEGO poppetjes op de kist te plaatsen.

In de ontvangkamer kon iedereen even bijkomen en kleurige verhalen met elkaar delen over de moedige sterspeler van deze dag. Er stonden twee foto’s van hem, met hierop een tekstballon geplakt: “Ik ben…, wie ben jij? En wat vind je van mij?” Op deze manier kon een ieder vanuit zijn ingeving een mooie boodschap achterlaten in kleurige hard gekafte schriften. En als extra herinnering mocht men een LEGO blokje van gips - zelfgemaakt door opa - mee naar huis nemen. Zo zal deze positieve jongen niet alleen in hun harten verblijven, maar ook als LEGO steen voor eeuwig bestaan. En op een stil plekje lieten moeder en opa de laatste LEGO ballonnen los…

(Blog is geplaatst met toestemming van nabestaanden)

Natascha Honigh Madrid

Onze overige vestigingen