4.9 / 5
27 reviews
Dunweg Uitvaartzorg
- Op Google Maps

In een hart van hout

Een kindje op komst, voor velen een moment van ultiem geluk. Een droom die uitkomt en nog veel meer (dag)dromen die spontaan ontstaan. Want wat zal het zijn, een jongen of een meisje. Op wie zal het lijken? Zoveel mooie gedachten. Totdat de droom uiteen spat.

Levenloos
Tijdens een vakantie verloren Arnaldo Lopez en zijn vrouw Irene hun eerste kindje. Het hartje van hun zoon Silvan was gestopt met kloppen, waarna hij levenloos ter wereld kwam. Zoals Arnaldo omschreef: "Je bent ouder geworden, maar kunt niet zorgen."

Maar zorgen kon hij wél. Want Arnaldo zorgde er eigenhandig voor dat hun zoontje een prachtig onderkomen kreeg, één met de natuur. Letterlijk en figuurlijk geborgen in het hart van zijn ouders.

Arnaldo Lopez met zijn houten hart

Hart van hout

In plaats van nadenken over een ledikantje, moet je je opeens bezighouden met het uitkiezen van een grafkistje...

Arnaldo: "Bij het zien van een stapel boomstronken bij iemand in de tuin, wist ik dat ik hier een kistje voor Silvan van kon maken. Een hart. Nadat ik met toestemming een stronk had meegenomen en vervolgens een motorzaag gekocht had, ging ik bij thuiskomst meteen aan de slag. In één dag heb ik de boomstronk omgetoverd tot hartenkistje."

Troost
Het zelf maken van alle benodigdheden voor het grafje van hun zoon, hielp de jonge vader en moeder bij hun rouwproces. En inmiddels, jaren later en een gezonde zoon verder, helpen zij ook andere ouders aan een prachtig hart voor hún overleden kinderen.

Waar Arnaldo vol overgave de mooiste harten vervaardigt uit gelaagd hout, is het zijn vrouw Irene die zorgt voor een mooie, zachte bekleding van het hart met ongebleekt katoen, een kussentje gevuld met gekaarde wol en moltondekentjes in diverse kleuren.

Arnaldo: "De ronde vormen van het kistje doen denken aan de baarmoeder. Zo kan het kindje in foetushouding in het kistje liggen en krijg je echt het idee van 'geborgenheid'.
Ik hoop met mijn harten te vroeg overleden kindjes - van miskraam tot voldragen - een zacht, liefdevol en waardig afscheid te geven en de ouders een klein beetje troost."

Vlinder, vecteezy.comUitvaartverzorger Natascha Honigh-Madrid begeleidde onlangs de ouders van een overleden kindje. Zij schreef hierover een blog: Hart van hout, met inderdaad, een hart van Arnaldo's hand. Voor meer informatie of het plaatsen van een bestelling: Hart van hout, Arnaldo Lopez

Met inbreng van: Ilse van der Linde
Foto's Hart van hout: Juliantien Fotografie

Hart van hout

Onze overige vestigingen