4.8 / 5
26 reviews
Dunweg Uitvaartzorg
- Op Google Maps

Huisdier in rouw

Velen hebben het wel meegemaakt: het overlijden van een huisdier en het intense verdriet dat daarbij komt kijken. Andersom komt het ook voor. Huisdieren die te maken krijgen met het overlijden van hun baasje. Ook zij hebben te maken met verdriet. Met rouw. Vooral bij honden en katten is dit duidelijk waar te nemen.

Onrust bij huisdier
Honden en katten zijn zeer gevoelig en voelen vaak al van tevoren aan, dat er iets niet pluis is met hun baasje. Niet alleen dit geeft onrust, maar ook het gemis, wanneer hun baasje bijvoorbeeld in een zieken- of verzorgingshuis ligt. Of in geval van thuis zijn tijdens die laatste periode voor het overlijden: als er opeens veel (vreemd) bezoek langskomt voor de zieke.

Nog ingrijpender is het, wanneer huisdieren na het overlijden van hun baasje alleen achterblijven en uit huis moeten (en dan maar mogen hopen dat een fijn nieuw thuis gevonden wordt).

Afscheid en rouw
Net als bij mensen, helpt het als een huisdier de kans krijgt om te rouwen. Bewust afscheid nemen, is dan een goed begin.

Kat en hond afscheid laten nemen van baasje?

  • Overlijdt iemand thuis, dan kan men de hond of kat laten snuffelen aan de overledene. Zo weten ze meteen dat hun baasje echt niet meer in leven is.
  •  
  • Is iemand elders overleden, vraag de uitvaartverzorger dan om een moment waarop de dieren - bijvoorbeeld in het uitvaartcentrum - toch nog even bij hun baasje kunnen zijn.
  •  
  • In veel gevallen is het ook mogelijk dat een huisdier bij de uitvaart - het laatste afscheid - aanwezig kan zijn.

Onze overige vestigingen