4.9 / 5
27 reviews
Dunweg Uitvaartzorg
- Op Google Maps

Herinneringsdoosje voor kinderen

De een maakt pas als volwassene van dichtbij een overlijden mee, de ander al als kind. Het ene kind uit zijn gevoelens heel makkelijk, het andere verstopt zich voor het verdriet. Hoe help je een kind de dagen rondom de uitvaart door en hoe draag je bij aan een goede verwerking? Een herinneringsdoosje is een mooi begin...

Verschuilen voor verdriet

RememberBox Junior

Kinderen doen heel veel nieuwe indrukken op wanneer iemand in hun omgeving overlijdt. Het is dan ook belangrijk dat juist zij met een goed gevoel op deze gebeurtenis kunnen terugkijken.
De RememberBox Junior houdt kinderen bezig tijdens een condoleance, het bespreken van een uitvaart of op zomaar een regenachtige middag thuis. Het is een unieke manier om laagdrempelig bezig te zijn met de dood.

Verwerken met de RememberBox - Kinderen en omgaan met de dood

(Ver)werken met de RememberBox
Het maken van een herinneringsdoosje en fotolijstje is voor kinderen tijdens/rondom de uitvaart niet alleen een fijne bezigheid, het kan ook een uitlaatklep zijn om hun emoties te uiten en rouw te verwerken. Dit maakt kinderen een beetje meer vertrouwd met doodgaan, een definitief afscheid en met alles wat ze die afgelopen dagen hebben gezien en meegemaakt. Al het materiaal mag mee naar huis worden genomen. Daar kunnen de kunstwerkjes een mooi opstapje zijn naar een goed gesprek over doodgaan. Want de dood hoort tenslotte gewoon bij het leven.

RememberBox Junior - Knutselen rondom de uitvaart

Het Remember pakket bevat:

  • zelf te ontwerpen RememberBox
  • twee milieuvriendelijke kaarsjes om samen met een volwassene te branden
  • fotolijstje van karton
  • RememberBox kleurpotloden
  • oranje puntenslijper
  • heel veel gekleurde stickertjes
  • cadeauverpakking

Ben u geïnteresseerd of wilt u meer informatie, neem dan contact op met RememberBox via e-mail of 023 – 207 80 03 of bespreek dit met uw uitvaartverzorger.

RememberBox

Onze overige vestigingen