4.8 / 5
26 reviews
Dunweg Uitvaartzorg
- Op Google Maps

Gedenkmozaiek

Bij het bijwonen van een uitvaart wordt het al snel duidelijk: het laatste afscheid krijgt steeds vaker een eigen karakter. De overledene is niet meer slechts te herkennen in de catering tijdens de condoleande, in de muziek die gedraaid wordt tijdens de plechtigheid of in de kleur van de bloemen die op de kist liggen. Het gaat verder. Heeft u bijvoorbeeld weleens gedacht aan grafkunst in mozaiek? Het is een manier om op zeer originele, fraaie én persoonlijke wijze uw dierbare te gedenken: Gedenkmozaiek.

Sabina Groeneweg, Gedenktmozaiek - Grafkunst in mozaiek

Sabina Groeneweg: “Mijn eerste atelier in Rotterdam lag tussen twee begraafplaatsen in. Op een dag liep ik over een van de begraafplaatsen en toen wist ik wat ik echt moest gaan doen. Gedenkmozaiek werd geboren!” Sabina Groeneweg is gespecialiseerd in het maken van exclusieve en kunstzinnige gedenkstenen in glasmozaiek. Het is haar missie om kleur te brengen op de begraafplaats. Om van gebroken stukjes een nieuw geheel te maken en een leven dat geweest is, te eren in kleur.

Graf met eigen karakter Bent u geïnteresseerd in een bijzonder grafmonument, dan bent u bij Gedenkmozaiek op de juiste plaats. Van elk kunstwerk is er maar één. Een gedenkteken met de hand op maat gemaakt. Gedurende het gehele creatieve proces luistert Sabina goed naar uw wensen om uiteindelijk met een uniek eindresultaat te komen.

Een potje kaarten - Gedenkmozaïek

Werd uw dierbare blij van een potje kaarten? Heeft u mooie herinneringen aan die gezellige kaartavonden, elke laatste vrijdag van de maand? Ook dit soort momenten zijn te vertalen naar een origineel graf. Van welke leeftijd de overledene ook is, er is altijd wel 'dat ene' dat hem/haar kenmerkt. Gedenkmozaiek - Joep en de waakpoes Een moment op de begraafplaats Sabina Groeneweg: "Zo lief hoe deze poes bij het grafje van Joep zit. De moeder van Joep vertelde mij dat deze poes altijd wel op de begraafplaats te vinden is en regelmatig op de graven ligt. Het ontroert mij. Poezen zijn zulke intuitive dieren." Nabestaanden helpen mee Het is mogelijk om als nabestaande mee te werken aan het gedenkkunstwerk. Dit kan tot ca. acht personen.

Samen werken aan een gedenkkunstwerk

Samen een steentje - of beter gezegd: een stukje glas - bijdragen aan het gedenkmozaiek, kan helpen bij de rouwverwerking. Denk hierbij vooral ook aan jonge kinderen, die in dit creatieve proces op een positieve manier met de dood van een dierbare om leren gaan. Als voorbeeld de fotoreeks en tekst bij: Knorretje

Voor meer informatie: Gedenkmozaiek.nl

Knuffelgiraf op kindergraf Door middel van 3D scanning is een replica gemaakt Het begin - Van knuffelgiraf tot glasmozaiek       Knuffelgiraf en glasmozaiek

Van knuffelgiraf tot glasmozaiek       Een knuffelgiraf van glasmozaiek

Onze overige vestigingen