4.8 / 5
22 reviews
Dunweg Uitvaartzorg
- Op Google Maps

Een nieuw begin

Wanneer een partner komt te overlijden, dan is dat voor degene die achterblijft emotioneel en soms ook fysiek zwaar. Kan ik hier nog blijven wonen? Wat verandert er aan mijn persoonlijke situatie? Hoe gaat mijn pensioen er nu uitzien? Of men wil of niet, er breekt een nieuwe periode aan.

De sieraden van de overledene worden veelal verdeeld onder de nabestaanden. Meestal gaan de sieraden naar de partner. Zo heeft een trouwring een grote emotionele waarde. Tenslotte heeft de partner deze gedragen als teken van verbondenheid en liefde. Voor de weduwe of weduwnaar is de ring te groot of te klein om zelf te kunnen dragen. Wat je dan ziet, is dat men er weleens voor kiest om de ring om een halsketting te doen en het sieraad op die manier met zich mee te dragen.

Sinds kort hebben wij een samenwerking met een goudsmid. Hij kan van de ring een nieuw sieraad maken zonder dat het karakter of de inscriptie verdwijnt. De trouwring wordt bijvoorbeeld ingeknipt en verbogen, zodat een hartvorm ontstaat. Men kan er zelfs nog een steentje in aanbrengen.

Toen ik zo’n sieraard aan een kennis liet zien, zei hij: “Wat mooi. Net zoals de nabestaande maakt ook het sieraad een nieuwe start. Het wordt niet meer wat het geweest is, maar krijgt een nieuwe vorm en glanst door de dierbare herinneringen.”

Ik was er even stil van. Wat mooi verwoord.
Na ieder eind komt altijd weer een nieuw begin.

Alexander van der Pijl
Alexander van der Pijl, directeur Dunweg

Onze overige vestigingen