4.9 / 5
27 reviews
Dunweg Uitvaartzorg
- Op Google Maps

Digitale nazorg voor dierbare data

Tijden veranderen en het valt niet meer te ontkennen dat we in een digitale wereld leven. Loop je naar buiten, dan zie je velen om je heen met de blik op een smartphone gericht. Loop je een lunchroom binnen, dan is het heel  normaal om bezoekers niet boven een bord, maar boven een tablet of laptop te zien. En denk eens aan hoe makkelijk en snel tegenwoordig foto's (waaronder vele selfies) gemaakt en gedeeld worden...

Jongedame maakt selfie

Dierbare data na overlijden

Maar wat nu, als een dierbare komt te overlijden. Hoe krijg je als nabestaande dan toegang tot al die mooie herinneringen, die beveiligd met een wachtwoord op allerlei digitale systemen opgeslagen staan?

Overal waar je kijkt, zijn mensen digitaal in de weer

Belangrijke documenten
En het zijn niet alleen foto's en filmpjes van de overledene, die zich achter slot en grendel bevinden. Denkt u bijvoorbeeld ook aan contactgegevens van vrienden en kennissen, belangrijke documenten, digitale inschrijvingen, gegevens om lopende abonnementen te kunnen opzeggen en wat nog meer. In geval van een overlijden, blijkt die digitale wereld voor nabestaanden niet altijd even handig.

Digital Life Legacy

Gelukkig is er de mogelijkheid om ook na iemands overlijden bij vergrendelde documenten te komen. Digital Life Legacy kan de computer, laptop, telefoon, tablet en zelfs navigatiesystemen van de overledene toegankelijk maken. Vaak ook als deze beveiligd zijn met onbekende wachtwoorden en toestelcodes of wellicht beschadigd zijn.

Ook kunnen na een overlijden vragen ontstaan - denk hier bijvoorbeeld aan situaties waar sprake is/kan zijn van zelfdoding. Digital Life Legacy kan dan inzicht geven in het gebruik van apparatuur, online diensten en internetgebruik.

Voor meer informatie: 

Digital Life Legacy, Elzenkade 1-3 3992 AD Houten Nederland +31 85 049 69 29

 

Onze overige vestigingen