4.8 / 5
26 reviews
Dunweg Uitvaartzorg
- Op Google Maps

Condoleren

Bij een overlijden is het een algemeen gebruik om de nabestaanden te condoleren; zo laat u de naaste familie weten dat u het erg vindt dat hun dierbare is overleden. Deze vorm van medeleven gebeurt op verschillende wijze. Condoleances worden overgebracht via:

 

Na begrafenis of crematie

Hoe triest de reden van samenkomst ook is, een uitvaart lijkt vaak ook op een reünie.  U komt er mensen tegen die u al lange tijd – vaak al vele  jaren – niet meer gezien heeft. Dan kan het zomaar zijn dat na de plechtigheid een luchtige, zelfs ‘gezellige’ sfeer ontstaat. Dit wordt doorgaans ook door de naaste familie als fijn ervaren. Vaak worden allerlei mooie verhalen van vroeger aangehaald en krijgen de nabestaanden leuke (onbekende) anekdotes over hun dierbare te horen. De heftige emoties van de dag kunnen op deze wijze weer even tot bedaren komen.

Elkaar troosten

Online condoleren

De tijd waarin we leven vertaalt zich naar de wijze waarop we vandaag de dag met een overlijden omgaan; online mededelingen en condoleances worden alom geaccepteerd en gewaardeerd.  Om u werk uit handen te nemen tijdens de hectische dagen na een overlijden, geeft Dunweg Uitvaartzorg u de mogelijkheid een persoonlijke webpagina aan te maken. U kunt de pagina o.a. gebruiken om:

  • mensen uit te nodigen voor de uitvaart
  • bij te houden hoeveel mensen bij de uitvaart aanwezig zullen zijn
  • mensen de mogelijkheid tot condoleren te geven
  • iets moois over uw dierbare te schrijven
  • anderen de mogelijkheid te geven iets over uw dierbare te schrijven

 

Zie hier Dunweg's persoonlijke pagina's

Onze overige vestigingen