4.9 / 5
27 reviews
Dunweg Uitvaartzorg
- Op Google Maps

Brabantse koffietafel bij uitvaart

Dat er van alles mogelijk is bij het organiseren van een uitvaart, daar kijkt niemand meer van op. Een condoleance met bitterballen, een goed glas wijn of een biertje is tegenwoordig vrij 'normaal'. En Fryske dúmkes hebben we ook al een aantal keer vanuit Friesland over laten komen. Maar een Brabantse koffietafel...? Uitvaartverzorger Eric Kooistra: "Laatst werd ik door een familie gevraagd de uitvaart van hun moeder te organiseren; dit had ik een jaar eerder ook voor hun vader gedaan. Beide ouders kwamen uit Eindhoven - Brabant - en tijdens het gesprek kwam de vraag naar voren of wij voor de uitvaart een echte Brabantse koffietafel konden verzorgen." Collega Stephen Gal van de afdeling Planning ging op zoek naar een voorbeeld van een Brabantse koffietafel, waarna collega's Manouk Bakker en René Mulders van afdeling Hospitality de zaal een metamorfose gaven. Tafels en stoelen werden verschoven, tafels werden gedekt en vaasjes werden gevuld (René neemt graag verse bloemen mee uit eigen tuin).

Een bloemetje voor de Brabantse koffietafel

Brabantse koffietafel in progress...

Eric Kooistra: "Aan het einde van de dienst heb ik de belangstellenden nog toegesproken en aangegeven dat het de uitdrukkelijke wens van de overledene was, dat wij - als Noord-Hollanders - een echte Brabantse koffietafel zouden regelen."

Enkele lekkernijen Diverse soorten brood (waaronder krentenbrood en roggebrood), worstenbroodjes, gebakken ei met spek, aardappels en groenten, katenspek, fruit, diverse vleeswaren, roomboter...

Uitvaartcatering: een Brabantse koffietafel

Er kan smakelijk gegeten worden bij de uitvaart

Fruit geeft kleur aan de Brabantse koffietafel

De Brabantse koffietafel werd meer en meer gevuld

En nog veel meer...

"Zowel familie als genodigden waren verrast en zeer te spreken over de heerlijke en prachtige koffietafel. En als zelfs de echte Brabanders het een echte Brabantse koffietafel vonden, dan kun je geen mooier compliment krijgen. Helemaal als je weet dat het nabestaanden veel troost geeft, als ze de wensen van hun overleden dierbare kunnen naleven."

 Uitvaartwensen

Heeft u ook al nagedacht over hoe uw uitvaart eruit moet komen te zien? Het is mogelijk deze wensen al van tevoren te bespreken met een van onze medewerkers. Dit persoonlijke gesprek is vrijblijvend en kosteloos. Ook het kostenplaatje dat bij uw wensen hoort, zal voor u zo goed mogelijk in kaart gebracht worden. Zo weten uw nabestaanden straks precies wat ze tijdens het laatste afscheid nog voor u kunnen betekenen. Voor meer informatie:
  • 023 - 563 35 44
  • info@dunweg.nl

Onze overige vestigingen