4.8 / 5
24 reviews
Dunweg Uitvaartzorg
- Op Google Maps

Zing een liedje

Lucie (23) groeide op in een bosrijk gebied. Toen zij op de basisschool zat, fietste zij naar school en haar vriendinnetjes. Regelmatig fietste zij in het donker naar huis. Dat vond zij best wel spannend. Haar vader Johan (52) had haar een trucje geleerd. Als je fietst en een beetje bang bent dan is het handig om een liedje te zingen. Als je geluid maakt dan laat je zien dat je niet bang bent en als je ineens moet roepen dan kun je ook roepen.

Als je namelijk plotseling overvallen wordt en je stil bent dan kun je beslist geen woord uitbrengen. Een wijze raad van een bezorgde vader. Lucy in the sky with diamonds werd haar favoriete liedje.

Toen Lucie 18 jaar werd had zij allerlei vreemde klachten. Bij nader onderzoek bleek dat zij ernstig ziek was. Steeds knapte zij weer op en het leek een lange tijd goed te gaan totdat de ziekte ineens terugkwam. Afscheid nemen van het leven werd onvermijdelijk. Een afscheidstoernooi van de hockey meiden, een mooie dag op school, iedereen kon Lucie nog even gedag zeggen. Zij was altijd zo positief en een stralend middelpunt. Niemand kon het eigenlijk geloven.

Toen Lucie bedlegerig werd en zij wist dat ze kwam te overlijden zei ze tegen haar vader. Pap, ik ben bang. Ik weet dat ik niet lang meer heb maar ben bang om weg te gaan. Lieverd zei hij. Zing dan jouw liedje. De broze klanken van haar stem vulde de slaapkamer. Enkele momenten later werd het oorverdovend stil. Lucie was niet meer.

Wij brachten Lucie naar haar laatste plekje die zij zelf had uitgekozen op de natuurbegraafplaats. Haar broers, vader en opa lieten de kist in het graf dalen. Achter mij hoorde ik de moeder van Lucie zingen: Lucie in the sky....

Alexander van der Pijl

Onze overige vestigingen