4.8 / 5
22 reviews
Dunweg Uitvaartzorg
- Op Google Maps

Het laatste nummer

Wij krijgen bij uitvaarten veel en diverse verzoeken voor de muziek. Vroeger draaiden wij veel hetzelfde. Was het voorheen vooral Waarheen waarvoor van Mieke Telkamp of My way van Frank Sinatra, tegenwoordig is van alles mogelijk. Van Rolling Stones tot Coldplay en van K3 tot Vader Abraham. Wij kijken nergens meer van op.

Of toch wel?

Bij de plaatselijke ijsclub leerde het echtpaar Marry (72) en Dennis (75) elkaar jaren geleden kennen. Enkele jaren later trouwden ze en vervulden zij allebei een functie in het bestuur en achter de bar van de ijsclub.

In het winterseizoen was het altijd spannend wanneer de eerste vorst zich aandiende en vooral het moment waarop het ijs dik genoeg was om te schaatsen.  Maar hoe leuk het schaatsen ook kon zijn, aan alles kwam een einde. Als de schaatsavond richting 22.30 uur liep, dan moest toch iedereen naar huis. Veelal moest iedereen de volgende dag gewoon werken en weer fris op het werk verschijnen.

Tijdens het schaatsen werd er muziek gedraaid. Van rock tot Nederlandstalig, van country tot blues. Maar wanneer het tegen 22.30 uur liep dan hoorde men steevast het nummer Verde, met het fraaie gitaarspel van Ricky King. Iedereen wist dan: de schaatsen uit en naar huis.

Na de persoonlijke woorden van Dennis voor Marry klonk het laatste muziekstuk op haar uitvaart. Je zag de herkenning in de aula. Het laatste muziekstuk. Het was afgelopen, iedereen naar huis.

Alexander van der Pijl

Onze overige vestigingen