4.8 / 5
22 reviews
Dunweg Uitvaartzorg
- Op Google Maps

Dat gaat je niets aan

Via via kwam er een melding van overlijden binnen. Zoon Jan belde ons bedrijf en vroeg of wij ook uitvaarten konden verzorgen in Amsterdam. Mijn collega legde uit dat wij al sinds mensenheugenis uitvaarten regelen in de hoofdstad en dat wij op de hoogte zijn van de diverse mogelijkheden.

Er werd een afspraak gemaakt met de nabestaanden en zodoende kwam er een bespreking om de uitvaart voor te bereiden. Het betrof een uitvaart op de locatie Zorgvlied. Een bijzondere plek aan de Amstel in Amsterdam, waar vele bekende Amsterdammers hun laatste rustplaats vonden.

Tijdens de uitvaart werden veel anekdotes verteld en herinneringen opgehaald. Een neef van de overledene vertelde tijdens zijn speech: ‘Ik wil graag met jullie een herinnering delen. Mijn oom rookte vroeger heel veel sigaretten. Maar wat mij opviel was dat hij Amerikaanse sigaretten rookte. De sigaretten waren van het merk Kent.’ Dat had de neef nooit eerder gezien. En als de neef aan zijn oom vroeg waarom hij Amerikaanse sigaretten rookte, dan antwoorde de oom steevast: ‘That’s none of your bloody business!’.

De neef vertelde verder. Toen hij bij de aula stond te wachten en de stoet kwam oprijden, zag hij een imposante grijze rouwauto. De neef keek naar de auto en herkende het merk Cadillac. Amerikaans. De neef vroeg zich af: waarom uw laatste rit met een Amerikaanse rouwauto?

Het antwoord laat zich raden….

Alexander van der Pijl

Onze overige vestigingen