4.9 / 5
31 reviews
Dunweg Uitvaartzorg
- Op Google Maps
in de afgelopen week
Ruim een week geleden is mijn vader komen te overlijden en hebben we de uitvaart door Dunweg laten regelen, deels door Natascha en deels door Monique. Ik wist eigenlijk niet in hoeverre het goed regelen van een uitvaart bijdraagt aan het verwerkingsproces en hierbij hebben ze ons ontzettend goed begeleid. Natascha is wat minder formeel wat heel erg prettig was, omdat je hierdoor juist echt contact krijgt van mens tot mens en niet van betaalde klant tot uitvaart medewerker. Wij voelden ons gezien (als mens), ze dacht mee, gaf met haar menselijke benadering lichtheid en warmte aan de confronterende gesprekken over de uitvaart en was erg betrokken. Hierdoor werden we na deze gesprekken niet achtergelaten met een ontzettend zwaar gevoel. Monique heeft het uiteindelijk overgenomen en ook zij heeft het erg prettig gedaan. Zij dacht goed met ons mee, en haar kalmte en rust waren erg prettig. De uitvaart zelf was prachtig geregeld. De afscheidsceremonie liep wat uit maar desondanks gaf Monique ons geen opgejaagd gevoel. Ik heb ook van te voren aangegeven niet bij de borrel na de afscheidsceremonie te willen zijn en hiervoor was door Monique een familiekamer geregeld waarin ik die tijd kon overbruggen. Monique is meerdere keren langs geweest om te vragen of alles goed ging en om wat drinken/eten te brengen. Hoewel afscheid nemen en een uitvaart regelen nooit fijn is en altijd pijn doet, had dit niet beter, prettiger en mooier geregeld kunnen worden. Zij hebben dit proces zo aangenaam mogelijk voor ons gemaakt en na de uitvaart verlieten wij alle drie het crematorium met een 'het is goed zo' - gevoel.

Code Oranje

Als Oranje speelde dan was buurman Henri (76) de eerste die zijn huis omtoverde in de magische kleur. Hij wist alles over iedere speler en meestal had hij zelf een betere opstelling in gedachte. De straat waar hij woonde werd ook veranderd in een oranje kleur. Vlaggen, ballonnen, versieringen, het kon niet op. Een heuse buurttent gaf onderdak aan de hele straat. Voor de voetbalfans was er een groot scherm. Voor die mensen, die het niet leuk vonden, was de buitenbar een goed alternatief.

De buurt was dol op Henri, hij was de Haarlemmerolie en dus de verbinder van de buurt.

Door zijn afnemende gezondheid kon Henri ondanks alle hulp van de buren niet meer zelfstandig blijven wonen. Hij werd opgenomen in een verzorgingshuis. Henri en de buurtjes hielden contact. Oranje speelde weer, nu het EK. Henri kon niet zomaar naar buiten en sloeg de uitnodiging van de straat af. Hij zou alleen gaan kijken.

Tijdens de wedstrijd kregen wij een belletje van het verzorgingshuis. Er was iemand overleden. Eenmaal ter plaatse zagen wij Henri in zijn oranje shirt zitten voor de televisie. Overleden.

Bovenaan de kaart stond de tekst: Oranje heeft gewonnen, maar wij hebben Henri verloren.

Onderaan de kaart stond het kledingvoorschrift: iets met oranje.

Het werd een bijzonder afscheid. In de oranje gekleurde straat stonden wij nog een keer voor zijn oude huis. In het crematorium klonk zelfs Viva Hollandia. Veel mensen gekleed in oranje. Het was mooi en toch verdrietig. We hebben Henri verloren, zei de buurvrouw. En zo voelde het ook.

Alexander van der Pijl

Onze overige vestigingen