4.8 / 5
26 reviews
Dunweg Uitvaartzorg
- Op Google Maps

Ballroom danspaar

Op 15 juni vond een bijzondere uitvaart plaats in Crematorium Westgaarde in Amsterdam. Een uitvaart van een dame die, een groot deel van haar leven, woonde aan de Palmgracht in de Amsterdamse Jordaan. Vanzelfsprekend is de rouwauto, als laatste eerbetoon langs het woonhuis gereden en is een moment stil gestaan voor het woonhuis. Een klein gebaar, maar het werd zo gewaardeerd.

Bij het bespreken van de uitvaart kwamen een aantal bijzondere wensen naar voren om de uitvaart uit te voeren zoals de dame had geleefd. Zo had de dochter, Gerda van Beeten, de wens om een ballroom danspaar in de aula van het crematorium te laten dansen. Haar moeder hield zeer van dansen en keek graag naar ballroomdansen. Na enig zoekwerk is een danspaar gevonden, dat de 'laatste dans' heeft verzorgd.

Er werd een prachtige rouwkaart gemaakt met op de voorzijde een bijzondere foto van de Amsterdamse dame. De foto is gemaakt door Maurice Lede, programmamaker en presentator, bekend van o.a. Klokhuis en 3 Op Reis. In 2022 heeft hij het ‘Perfecte Plaatje op Reis’ in Argentinië gewonnen.

En ook was de catering van deze uitvaart bijzonder. Geen standaard gebak, maar zo werden er mergpijpjes en truffels van de bekende banketbakker Van der Linde, Nieuwendijk in Amsterdam, geserveerd na de plechtigheid in de koffiekamer.

De uitvaart werd begeleid door uitvaartverzorger Danny Akersloot.

Onze overige vestigingen